![]() | |
![]() |
![]() Skala och grovriv potatisen, gärna med matberedarens grova skiva. Skölj av potatistrimlorna i ett durkslag. Låt rinna av och torka dem i en handduk. Skölj, ansa och strimla purjolöken. Fräs potatisstrimlorna i matfettet i en stekpanna. Tillsätt purjolöksstrimlorna och krydda med salt och peppar. Skär osten i mindre bitar. Varva potatis- och purjofräs med osten i en lätt smord ugnssäker form. Gratinera i 225°C. ca 15 min. | ![]() | ![]() | ![]() | ![]() 8 potatisar (ca 750 g) 1 purjolök 2 msk margarin eller smör 1 tsk salt 1 krm vitpeppar 100 g getost |
![]() | ||||
![]() | ||||
Frästa räkor och grönsaker med ostchips | Helstekt fläskfilé | Choklad Surprise |