Guinnessmarinerad biff

Recept: Buffé 1996-09, sid 9

Ingredienser:
1 kg biff renputsad
1-1 1/2 msk maizena
1/2  dl Guinness (burköl klass III)
1/2 msk rödvinsvinäger

Marinad:
2 1/2 dl japansk soja (Kikkoman)
2 vitlöksklyftor
1/2-1 msk sambal oelek
1 msk ingefära färskriven

För 10 personer

Blanda alla ingredienser till marinaden. Lägg köttet i dubbla frysplastpåsar. Häll på marinaden. Tryck ur luften och knyt. Marinera kallt i 1-2 dygn.

Sätt ugnen på 125°C.

Ta upp köttet. Torka det. Bryn runt om i olja. Efterstek i ugnen tills innertemperaturen är 65-70°C, det tar 40-50 minuter per kilo kött.

Ta ut köttet och låt det vila ca 15 minuter inlindat i smörpapper.

Sås:
Koka upp lagen i en kastrull. Sila lagen genom en fin sil i ren kastrull. Rör ut maizenan med Guinness. Vispa ner det i lagen. Koka upp under omrörning. Smaka av med lite vinäger.

Skär upp köttet i tunna (3-4 mm) skivor. Servera med såsen och t ex bakad potatis och några kokta eller stekta grönsaker.

 

<< Tillbaka

Denna sida uppdaterades 2002-03-31.