Biff teriyaki

Recept: Buffé 1998-02, sid 25

För 4 personer

Ingredienser:
4 skivor utskuren biff
olja till stekning
1 sats teriyakisås
2 msk äpple finrivet

Putsa ev köttet.

Hetta upp olja i en stekpanna. Stek köttskivorna på ganska hög värme på båda sidor. Häll över hälften av teriyakisåsen och tillsätt äppelrivet. Låt koka ihop något.
Vänd köttbitarna. Häll på resten av såsen, spara ev några matskedar till serveringen.

Ta upp köttbitarna och skär dem tvärs över i cm-tjocka strimlor så att de kan ätas med pinnar. Lägg tillbaka dem i pannan. Vänd runt köttet.

Servera köttet med såsen samt t ex stekt svamp, lök, tomat och kokt ris.

Stekta nudlar passar bra som alternativ till ris.

<< Tillbaka

Denna sida uppdaterades 2002-03-31.